Lahti ryhmänäyttely 14.1.2018

Tänään käytiin Lunan kanssa Lahden ryhmänäyttelyssä. Lammaskoiria ilmoitettu 6 ja tuomarina Nina Janger. Uroksia oli kaksi, kummallekaan ei SA:ta. Juniorinarttuja kaksi, molemmat saivat SA:n ja Luna voitti luokan.  Kahdelle muulle nartulle ei SA:ta. Joten paras narttu kisassa kaksi junioria. Ja kun Luna oli jo junnunartut voittanut, niin Lunan tulos lopulta PN 1 ja ROP.  Luna sai myös ensimmäsen sertinsä. Ryhmäkehässä Saija Juutilainen kätteli ja kiitti. Mutta en sieltä mitään odottanutkaan 14 kk vanhan pennun kanssa :). Kiva, mutta pitkä päivä.
Kuvasta kiitos Heidi Anderssonille.

Voittajanäyttely viikonloppu 8.-10.12.2017

Lauantai

Onni oli osallistunut jo perjantain karkeloihin tuloksella EH. Kehäkäytös on edelleen hieman hakusessa, mutta kyllä se siitä pikku hiljaa. Lauantaina Onnin näyttelyputki jatkui tuloksella EH. Tuomarina Suomalainen Annukka Paloheimo. 

 Junnunarttuja oli neljä. Mukana Luna, joka oli hienosti luokan toinen ERIllä. Arvostelua oli huikeat kaksi riviä. Mutta kai se riittää, jos asiasta on kirjoitettu. 

Sunnuntai

Sunnuntaina Onnin EH putki jatkui ja Onni jääkin nyt pienelle tauolle vaihtamaan turkkia ja opettelemaan kehäkäytöstä.

Sunnuntaina kehässä olikin 5 juniori narttua. Minulta mukana Lilli. Neljä junnua ennen Lilliä sai EHta ja jopa Hta. Ajattelin, että kuinkahan tässä oikein käy, mutta kävikin niin hyvin että Lilli sai ERIn, SA:n ja voitti junnuluokan. Tästä voitosta napsahti vielä JunioriVoittaja -17 titteli. Paras narttu kehässä Lillin edelle tuomari siirsi 4 valionarttua, joista yksi nappasi SERTin, joten Lilli sai varaSertin.

Pentujen isän Paavon kasvattaja Lene oli tullut Ruotsista näyttelyihin Doriken kanssa ja samalla katsastamaan pentuset ihan livenä. Tykkäsi kovasti kaikista kolmesta: Onnista, Lunasta ja Lillistä. Onnea heille Doriksen tuloksista: SERTistä, Suomen Muotovalion arvosta ja Pohjoismaiden Voittaja -17 tittelistä. Sunnuntaina en jaksanut jäädä jonottamaan virallisen Voittaja-kuvan ottamista. Mutta Ruusukkeen ostin totta kai. Ei näitä titteleitä meidän perheeseen ole ennen tullut, joten otetaan tästä voitosta kaikki ilo irti. Mamman pikku Lillukka järjesti sellasen yllätyksen, että ei voi muuta kun olla ylpeä ja onnellinen siitä, mitä Iita ja Paavo ovat saaneet aikaan. Sekä luonteet, että ulkonäkö ovat sitä mitä pitääkin. Toivottavasti terveyspuolikin on kunnossa sitten aikanaan, kun kuviin nämä pentuset viedään.

Tampere KV 26.11.2017

Sunnuntaina vuorossa Lilli ja tuomarina Lena Danker- Höglund. Juniorinarttuja kaksi. Ensimmäisenä arvosteltu sai EH:n.  Mielessä kävi, että mitenhän meidän käy. Mutta hyvin kävi. Lilli sai ERI:n ja oli junioriluokan ykkönen. Mamman pieni Hessu Hopo :).

Uroksia oli vain kaksi. Molemmat junioriluokassa. Tuomari tykästyi Onniin ja Onni voitti junioriluokan, sai SA:n oli Paras Uros ja sai sertin. ROP-kehässä vastassa oli valionarttu. Ja niin vaan kävi, että Onni meni ja nappasi ROP -ruusukkeen. Paljon Onnea Lea ja Tuomo. Erittäin hieno suoritus nuorelta pikkumieheltä.

Kehän jälkeen vein Lillin kotiin ja ajelin takaisin Tampereelle katsomaan Onnin suoritusta ryhmäkehässä. Tuomarina oli lauantain rotutuomari Paul Lawless.  Kokemusta haettiin ja sitä saatiin. Onni pentumaisen iloisesti loikki kierroksen ympäri.  Kaiken kaikkiaan kiva ja erinomainen viikonloppu. Kiitos kaikille seurasta ja Messarissa tavataan.

Tampere KR 25.11.2017

Lauantaina Irlantilaisen Paul Lawlessin kehässä Lunan kanssa.  Kaiken kaikkiaan näyttelyyn oli ilmoitettu 12 koiraa, joista 8 narttuja. Junioriluokassa näistä neljä. Luna sijoittui junnuissa toiseksi ja sai SA:n.  Paras narttu kisassa Luna hienosti  neljäs, varasertin kera.

Junnu-uroksia oli kaksi. Onni sai ERI:n ja sijoitus junnuluokan toinen, ei SA:ta. 

6.11.2017 Pennut 1 v.

Onni, Minttu ja Nuutti emäntineen kävi 5.11. kotikonnuillaan ulkoilemassa ja juhlimassa vähän etukäteen yksivuotis-syntymäpäivää. Oli ihanaa nähdä teitä kaikkia ja eiköhän me tehdä näistä lenkki-kahvihommeleista ihan säännöllisiä tapahtumia.

Paljon Onnea 1 vuotiaille söpöliineille ja komistuksille.  Nähdään taas pian.

Jyväskylä KV 14.10.2017

Lilli

Jyväskylä KV ja vuorossa Lilli.  Näyttelyssä myös Lillin veli Onni, pentusten iskä Paavo, sekä setämies Kaapo. Tuomarina Italialainen Francesco Cochetti.  Lillillä turkki vaihtuu ja se todellakin näkyy.  Tästä maininta myös arvostelussa. Tuomari kehui mittasuhteita ja profiilia liikkeessä. Arvostelu muiltakin osin oli ihan Lillistä saneltu. Lillin sijoitus ERIllä junioriluokan 3.

Onnin esiintyminen meni ihan pelleilyksi. Hyppyjä, pomppuja ja paimentamista :). Onni joutuu nyt kehäkäyttäytymisen tehokuurille. Paavo sai ERIn ja oli valioluokan 2, Kaapolle tuomari antoi EH:n ja Kaapo oli valioluokan 3.  Komeita poikia ja niin on pentusetkin sukuunsa tullu.

Kehän jälkeen oli mukavaa tavata tuttuja, vaihtaa kuulumisia ja napostella herkullisia herkkuja.  Kiitos kaikille erittäin mukavasta päivästä.

Onni

Paavo

Kaapo

6.10.2017

Elämää takana 11 kuukautta.


Paljon Onnea 11 kuisille pentusille. Kaikille paljon haleja ja moiskuja mammalta.

Kuvassa Minttu pari viikkosena palleroisena.

Tampere ryhmänäyttely 16.9.

Viimeinen ulkonäyttely vietettiin Tampereella kylmässä säässä. Onneksi ei satanut vettä tällä kertaa. Tuomarina uusi tuttavuus Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, joka tuomarimuutoksen myötä tuli lammaskoirille tuomariksi. Lammaskoiria oli ilmoitettu 9, paikalla 6. Minulta mukana Luna. Lea ja Tuomo olivat paikalla Onnin ja setä-mies Kaapon kanssa. Kaapo on aivan ihana. Niin Iitan oloinen ja näköinen, että voisivat olla kaksosia :).

Onni oli tuomarin mielestä liian matala.  Onni sai EH:n ollen junioriluokan 2. Arvostelu kuitenkin oli ihan hyvä.

Setä-mies Kaapo oli PU 2. Onnea Lea ja Tuomo. Komeita poikia molemmat.

Luna sai ERIn ja voitti junioriluokan. Arvostelukin oli kaikin puolin hyvä. Tuomarista etukäteen koiranetistä katsottuna sellainen kuva, ettei juniori- tai nuoria koiria juuri EHta korkeammalle arvosta. Mutta Luna sai ERIn ja olen siihen ihan tyytyväinen. Nätti tyttö ja kaikin puolin muutenkin kiva ja iloinen neiti.

Viikon varrelta

Sunnuntaina 3.9. piipahdettiin Lillin kanssa moikkaamassa Minttu siskoa.

Minttu on edelleen sama Matami, kun mikä täältä kotoa maailmalle lähti. Iloinen huiskahäntä :) Lilli ja Minttu on aika saman kokoisia, mutta Minttu on rungoltaan vähän leveämpi tällä hetkellä. Toivotaan, että Lilli saisi vähän täytettä runkoonsa kun ikää karttuu.

5.9. kävin Lillin kanssa moikkaamassa kaverini 4 kuukautta vanhaa Amerikan Akita pentua, Justiinaa. Aivan ihastuttava tapaus. Hyvin tulivat tyttöset toimeen keskenään ja Lilli osasi hienosti leikkiä pienemmän ja nuoremman pennun kanssa.

6.9. vietettiin pentusten 10 kk synttäreitä. Niin se aika rientää ja pentuset kasvaa, komistuu ja kaunistuu. Paljon Onnea kaikille: Onni, Minttu, Nuutti, Lilli ja Luna.

Tervakoski KR 26.8.2017

Kävin Tervakoskella esittämässä Onnin kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa tuomarina toimi Paavo Mattila. Koiria oli ilmoitettu yhteensä 5. Uroksia 2: Onni ja valioluokan uros. Nartuissa loput kolme: junnu, valio ja veteraani. Vähän ennen lammaskoirakehän alkua alkoi satamaan kaatamalla. Onneksi sade alkoi hellittämään, kun Onni oli kehässä.

Onni antoi kunnon kyydit esittäjälleen :). Ja tuomarin maininta tästä, että liikkuu erittäin hyvin. No, kyllähän Onni hyvin liikkuukin. Arvostelu muutenkin oli todella hyvä. Ensimmäinen lause: "erittäin hyvin rakentunut nuori uros" lämmitti todellakin kylmänä ja sateisena päivänä. Onni sijoittui paras uros kehässä toiseksi ja sai sertin. Onnilla on kaksi näyttelyä virallisissa luokissa ja kasassa 2 x PU 2 ja 2 x serti! Onnea Lealle ja Tuomolle hienoista tuloksista.

Omien pentusten kanssa ollaan lähinnä kunnostauduttu koluamalla marjamettässä :). Syövät ihan itse vitamiininsa suoraan puskasta :).

Nokia ryhmänäyttely 19.8.2017

Nokialla ryhmänäyttelyssä oli kasvateista Onni ja Lilli. Tuomarina Ruotsalainen Torbjörn Skaar. Joskus kyseisesllä tuomarilla Hipan kanssa käynyt vuosia sitten hakemassa H:n arvostelun, joten vähän jänskätti mitä tuomari Onnista ja Lillistä oli mieltä.

Ilmoitettuja lammaskoiria oli 5, paikalla 4. Onni ja valioluokan uros ja kaksi junnunarttua.  Ensimmäisenä kehässä arvosteltavana Onni. Tuomari tykästyi Onniin ja antoi ERIn, SA:n ja PU 2 sijoituksen Sertin kera :). Onnea Lealle, Tuomolle ja Onnille ihka ensimmäisestä sertistä.

Kuvassa "Onni" Pohjanperän After My Secret 9 kk

Lilli arvosteltiin junnuluokan toisena ja kun Lillin vuoro tuli, tokaisi tuomari, että onko tämä tuon junioriuroksen sisko ja että ompas erinäköinen. Lilli sai oikein hyvän arvostelun, mutta tuomari olisi halunnut lisää runkoa ja luustoa joten saldona ERI ilman SA:ta ja junioriluokan kakkonen.
Kuvassa "Lilli" Pohjanperän An Ode To November 9 kk

Valkeakosken ryhmänäyttely 6.8.2017

Lunan kanssa käytiin 9 kk synttäreiden kunniaksi ryhmänäyttelyssä Valkeakoskella. Koko näyttelyä edeltävän viikon katselin säätiedotuksia, että millaista säätä se oikein näyttelyyn lupailee. Ja sitä tuli mitä lupasikin: sadetta melkein koko päivän. Onneksi kehät oli siirretty hiekkakentältä asfaltille. Märän ja kuraisen koiran sijaan koira oli vain märkä. Onneksi sain auton melko lähelle kehiä, niin ei tarvinnut kovin pitkää matkaa kantaa Lunaa kehään :). Sinne kun pääsi vain kuravellin läpi.

Näyttelyyn oli ilmoitettu 3 koiraa kaikki narttuja. Kaksi junnua ja yksi valio. Sade taukosi lammaskoirakehän ajaksi, mutta kehä oli märkä ja täynnä vesilätäköitä. Meitä se ei haitannut ja Luna esiintyi ja liikkui oikein hienosti. Tulos junnuluokan toinen SA:lla. Paras narttu kisassa Luna oli PN 3 ja sai varasertin.

Onni Raahen ryhmänäyttelyssä 29.7.

Onni kävi tänään Raahessa ryhmänäyttelyssä. Tulos ROP-pentu. Onnea Lea ja Tuomo ja kiitos :).


Nuutti pentunäyttelyssä Riihimäellä 22.7.

Kävin kannustamassa Nuuttia viimeisessä pentunäyttelyssään. Itse piti toinen tytöistä ilmoittaa, mutta myöhästyin päivällä, joten Riihimäellä ei tyttösiä nähty.  Nuutin tulos luokkavoitto KP:llä ja PU 2. Onnea Nuutille ja Marjalle.

Nyt on enää yksi näyttely pentuluokassa edessä Onnilla. Sen jälkeen alkaa tositoimet virallisissa näyttelyissä ja junioriluokassa.

Uudet kotisivut

Nyt kesälomaillessa on aikaa aloittaa uudet kotisivut. Toivottavasti viihdytte.