Syksyn kuulumisia

Syksy on mennyt menojaa aika nopsaan. Nyt ollaan jo talven kynnyksellä kohta joulukuun puolella. Lilli käväisi syyskuun 23. päivä Hyvinkään ryhmänäyttelyssä hakemassa ERIn ja luokkavoiton Anne-Chaterine Edoffin kehästä. Sanomista rungosta, joka ei todellakaan ole vielä valmis pitkään aikaan. Ja hyvä niin. Hitaasti hyvä tulee. Lilli on iso tyttö ja tarvitsee paljon aikaa.

Olin ilmoittanut Lunan molempina päivinä Jyväskylään, mutta Luna tiputti kaikki karvansa ennen näyttelyä, enkä viitsinyt sitten kaljua koiraa näyttelyyn viedä. Kävin Onnia kannustamassa sunnuntaina ja auttamassa Tuomoa turkin laitossa, kun Lea ei päässyt. Onnille ERI ja avoimen luokan voitto kivalla arvostelulla. Tuomarina oli tanskalainen Matthes Morten.

Tämä vuosi päättyy Helsinkiin voittaja-näyttelyihin. Nähdään siellä. 

Elokuun kuulumisia ja vähän syyskuunkin

Ähtärin ryhmänäyttely 2.9. tuomarina Rune Fagerström. Kehässä Onni tuloksella ERI, SA, PU 1, ROP ja SERT. Isot onnittelut jälleen Lea ja Tuomo.

Nokia ryhmänäyttely 25.8. Koiria ilmoitettu 6, paikalla 4: sisarukset Onni ja Lilli, sekä iskä Paavo ja setämies Kaapo. Tuomarina Zorica Blomqvist Ruotsista. Kehässä ensin Onni, tuloksella ERI ja SA. Sitten vuorossa Kaapo, tulos ERI ja viimeisenä kehässä minä ja juuri 8 vuotta täyttänyt Paavo veteraaneissa.  Tuloksena ERI ja ROP-veteraani. Arvostelussa taisi olla maininta, että hyvin esitetty :). PU kehässä ei sitten ollut muita kun Onni, joten Onnin tulos PU 1 ja SERTi. Kävin äkkiä nappaamassa Lillin Lealta, koska Lilli oli seuraavana kehässä ainoana narttuna. Tuomari tykkäsi Lillistä kovin. Tämä meidän eleganttipäinen ja elegantisti liikkuva tyttönen sai ERIn ja SA:n ollen PN 1 ja saaden myös ensimmäisen SERTinsä. ROP kehässä Onni oli ROP ja Lilli VSP. Paljon onnea jälleen Lea ja Tuomo.  Kuvassa Onni, Lilli, Kaapo ja Paavo.

19.8. Heinola KR tuomarina Jaana Hartus. Lammaskoiria oli ilmoitettu 4, joista paikalla kaksi narttua: Luna ja veteraaniluokan narttu. Tuomari mittasi Lunan kun näytti niin pieneltä, mutta ihan oli sopivan kokoinen: 56 senttinen. Nyt ei tarvitse jännittää sitä, että jääkö Luna liian pieneksi. Tuomari ihmetteli kovin, kun Lunalla oli niin hyvät pigmentit silmien ympärillä. Ja onhan ne hyvät. Kaikilla näillä sisaruksilla on hyvät pigmentit. Oli jo syntyessä. Luna sai ERIn, SAn, SERTin ja oli lopulta PN 1 ja ROP. Pyörähdettiin ryhmäkehässäkin kättelemässä tuomari Tomas Rohlin. 

Lunan kanssa käytiin Luumäellä ryhmänäyttelyssä 5.8. Tuomari Tanya Ahlman-Stockmari antoi tällä kertaa pelkän ERIn. Luna on kyseiseltä tuomarilta 9 kuisena juniorina saanut ERIn, SAn ja PN 3 sijan. Voin normaaliturkkiset koirani tästä lähtien viedä tuomareille, jotka eivät tuijota liian paljon saksitun turkin ja valtavan pohjavillan perään. Kuten rotumääritelmäkin sanoo, että turkin LAATU on tärkeämpää kuin pituus tai määrä.  

Heinäkuun kuulumiset

Sitten vuorossa oli Lilli. Lähdin näyttelyyn hakemaan Lillille EH:ta. Ja olisin siihen ollut ihan tyytyväinenkin. Mutta Lilli yllätti taas. Tuomari tykkäsi ihan tosissaan ja Lilli saikin ERIn ja oli luokan toinen, vaikka turkki ja runko ovat ihan kesken. Nuorten luokassa narttuja oli 5. Lilli sai myös kutsun paras turkki, pää ja liikkeet kisaan! Tuomari kehui Lillin turkin laatua ja sanoi, että tähän pitää pyrkiä, tämä on oikean laatuinen karhea turkki. Tuomari mietti todella kauan Lillin ja luokkavoittajan välillä. Mutta ei meitä haitannut ollenkaan, ettei voitettu.

Tuomarin arvostelu Lillistä päättyy sanoihin "Old fashioned type".

Loman lopuksi oli 21.7. Vanhaenglanninlammaskoirien erikoisnäyttely Wuolteen kartanolla. Tuomarina Ray Owen Englannista. Mukaan oli ilmoitettu Onni, Lilli ja Luna. Onni ja Lilli olivat nuorten luokassa ja Lunan olin ilmoittanut avoimeen luokkaan, että saan esitettyä molemmat tytöt itse.

Onnin kanssa nuorten luokassa oli kaksi muuta urosta. Onni oli hienosti luokkansa toinen ERI:llä ja erittäin hienolla arvostelulla. Onni sai kutsun paras turkki kisaan. Onnea ja kiitos.

 Viereisessä kuvassa Onnin tyylinäytteitä.Avoimessa luokassa oli neljä narttua. Luna oli luokan neljäs EH:lla. Tuomari yritti monta kertaa löytää Lunalta nousevan selkälinjan, muttei sitä löytänyt, joten arvostelu oli EH. Turkki sai taas kehuja laadusta. Luna sai myös kutsun paras turkki kisaan.  

Osallistuin vielä tyttöjen kanssa parikisaan. Mutta arvatakin saattoi, ettei siitä tule yhtään mitään. Tässäkin vielä tuomari kehaisi turkkeja. Meidän sijoitus oli parikisan toinen. Oli tosi mukavaa, kun näyttely oli noin lähellä. Matkaa meiltä tuli jotain kolme kilometriä. Ja paikka oli mitä hienoin.

Kiitos kaikille mukavasta päivästä ja seurasta, sekä onnittelut voittajille.

-------------------------------------

         Muuten heinäkuu vietettiin loman ja helteen merkeissä.

11.7. käytiin "Mintun" Pohjanperän All Time Favorite kanssa virallisissa lonkka- ja kyynärpää kuvissa Kankaanpäässä Kari Ventelän vastaanotolla. Tulos oli aika järkytys: Lonkat arviolla B:t tai C:t, kyynärpäät arviolla 2 tai 3. Pientä muutosta sekä lonkissa, että kyynärpäissä.

Viralliset tulokset tuli seuraavana päivänä: lonkat C/C ja kyynärpäät 2/2.

Juhannustoivotukset kaikille.

Onni piipahti 9.6. Tuurissa KR näyttelyssä Päivi Eerolan arvosteltavana. Tuloksena EH hyvällä arvostelulla. Onni tarvitsee aikaa, niin kun siskonsakin. Mutta hiljaa hyvä tulee :).

Nyt alkoi kesäloma ja heinäkuu onkin sitten hiljaisempaa aikaa näyttelyiden suhteen. Seuraavaksi vuorossa Vanhaenglanninlammaskoirayhdistyksen erikoisnäyttely täällä Hauholla Wuolteen kartanolla 21.7. Toivottavasti tavataan heinäkuun lopulla upeissa maisemissa ja hyvässä säässä. Tervetuloa kaikille.

Mänttä-Vilppula KR 3.6.2018

Tänään suunnattiin Mänttä-Vilppulaan kaikkien rotujen näyttelyyn. Lammaskoiria oli ilmoitettu 4, kaikki paikalla. Koirista kolme oli Pohjanperän koiria. Onni ainoa uros, loput narttuja. Rodun tuomaroi Harry Tast. Olin ilmoittanut näyttelyyn Lillin ja Lunan, joten Lillin ilmoitin nuorten luokkaan ja Luna täytyi ilmoittaa avoimeen luokkaan. Nuorten luokassa oli kaksi koiraa ja Lilli oli luokan toinen EH:lla (Lillin ensimmäinen). Lilli on ihan keskenkasvuinen, niin turkiltaan kuin rungoltaankin. Tuomari kehui päätä ja liikkeitä, jotka ovatkin Lillin vahvuudet. Lunalle avoimen luokan voitto EH:lla (Lunalle ensimmäinen Suomesta). Luna sai kehuja päästä, liikkeistä ja kulmauksista, myös turkin erinomaisesta laadusta.

Onni sai ERIn ja SAn ollen ainoana uroksen PU1 ja sai myös SERTin. Lopulta Onni oli VSP. Onnea Lea ja Tuomo jälleen kerran.

Keuruu RN 26.5.2018

Lauantaina pieni retki Keuruulle ryhmänäyttelyyn Lunan kanssa. Onni oli myös pitkästä aikaa kehässä. Rodun tuomaroi Tarja Löfman. Päivä oli todella lämmin, mutta hyvin Onni ja Luna jaksoi esiintyä. Molemmat sai ERI:n, SA:n ja SERTin. ROP-VSP kehä meni ihan leikiksi. Muttei se tuomaria haitannut. Tokaisi vaan, että taitavat olla tuttuja keskenään :). Onni oli ROP ja Luna VSP. Onnista on kasvanut oikein komea nuori mies. Onnea Lea ja Tuomo.

Näyttelyn jälkeen käytiin moikkaamassa Iskää ja setä-miestä.

kuvassa Kaapo moikkaa Lilliä.

Helsinki KV 20.5.2018

Lunan kanssa pitkästä aikaa näyttelyssä. Vuorossa Helsinki KV, tuomarina Englantilainen Mark James. Koiria oli ilmoitettu 11,  paikalla 10. Uroksia 3 ja narttuja 7.  Luna oli nuorten luokassa toinen ERI:llä ilman  SA:ta.  Luna esiintyi hyvin ja arvostelu oli erinomainen.

Pohjanperän A-pennut 18 kk

Paljon Onnea 1,5 vuotiaille pentusille: Mintulle, Onnille, Nuutille, Lillille ja Lunalle.

Iitan kanssa MH-luonnekuvauksessa 8.4.2018

Olen Iitan pari kertaa ilmoittanut MH-luonnekuvaukseen ja aina  on juoksut pilannut kaiken. Nyt Iitalla oli juoksut tammi-helmikuun taitteessa, niin ilmoitin Iitan Valkeakoskelle Briardi yhdistyksen MH-kuvaukseen. Iita suoriutui kuvauksesta Iitan lailla rauhallisesti ilman mitään suuria ongelmia. Aaveet taisi olla Iitan mielestä kaikkein kamalinta ikinä. Mutta nekin tuli tervehdittyä häntä heiluen.

Meidän Hippa oli ensimmäinen vanhaenglanninlammaskoira, joka MH-luonnekuvattiin vuonna 2013.  Sen jälkeen tuloksia on tullut 22 + Iitan tulos, mikä ei vielä koiranetissä näy. Mikäli yhtään kiinnostaa, niin kannattaa mennä. Tuloksia olisi hyvä saada, että joskus olisi mahdollista laatia vanhaenglanninlammaskoirille jonkunlainen luonneprofiili.

Tallinna KR 24.-25.3.2018

Käytiin Lunan kanssa Virossa kokeilemassa josko juniori-sertiä saisi. Mukaan saatiin kaverini Sari ja Amerikan Akita Justiina.  Lähdettiin jo perjantaina päivälautalla, että voidaan rauhassa kotiutua hotelliin. Matka meni hienosti. Ei se tarvii kun kunnon kartturin. Kiitos Sari. Hotelli oli kiva ja parin kilometrin päässä näyttelypaikasta Saku suurhallista.

Lammaskoiria oli näyttelyyn ilmoitettu 3, kaikki paikalla. Lauantaina tuomarina Nikola Smolik. Lunan tulos junioriluokan toinen EH:lla (Lunan ensimmäinen EH). Sunnuntain tuomarina Dina Korna. Tulos jälleen junioriluokan toinen EH:lla. Luna ei jostain syystä antanut sunnuntain tuomarin koskea itseensä. En yhtään ihmettele, kun katsoin miten tuomari käyttäytyi kehässä arvostellessaan lammaskoiria ennen olleita shelttejä. Lunalla oli myöskin juoksut loppusuoralla, joten silläkin saattoi olla osuutta asiaan. Mene ja tiedä. No tulipahan käytyä ja kerättyä kokemusta. Kiitos Sari ja Justiina matkaseurasta. Meidän junnu-sertien yritys jäi tähän, tulee toukokuussa ikää 18 kk ja siirtyminen nuorten luokkaan.

Terveystuloksia

Käytiin Lillin ja Lunan kanssa virallisissa lonkka- ja kyynärpääkuvissa Kankaanpäässä Kari Ventelän vastaanotolla. Mitäpä sitä ei tekisi sen eteen, että saa koiristaan kunnon kuvat. Ja sellaisen arvion, että se pitää myös paikkansa.

Vähän jännitti mitä tuleman pitää, mutta terveet lonkat molemmilla tytöillä. Kuvat olivat lähestulkoon identtiset. Lonkat olivat nätit samoin kyynärpäät. Tulokset kummallakin lonkat B/B ja kyynärpäät 0/0.

Narttujen kanssa on se huonopuoli, että juoksut tuppaa sotkemaan kaikki suunnitelmat. Luna aloitti juoksunsa syyskuussa ja Lilli lokakuussa, joten tässä välissä oli hyvä rako kuvata. Jos olisin seuraavat juoksut odottanut, niin ties miten pitkälle olisi kuvausta pitänyt siirtää. Ja kun ei malta odottaa, niin ei malta :).

Lahti ryhmänäyttely 14.1.2018

Tänään käytiin Lunan kanssa Lahden ryhmänäyttelyssä. Lammaskoiria ilmoitettu 6 ja tuomarina Nina Janger. Uroksia oli kaksi, kummallekaan ei SA:ta. Juniorinarttuja kaksi, molemmat saivat SA:n ja Luna voitti luokan.  Kahdelle muulle nartulle ei SA:ta. Joten paras narttu kisassa kaksi junioria. Ja kun Luna oli jo junnunartut voittanut, niin Lunan tulos lopulta PN 1 ja ROP.  Luna sai myös ensimmäsen sertinsä. Ryhmäkehässä Saija Juutilainen kätteli ja kiitti. Mutta en sieltä mitään odottanutkaan 14 kk vanhan pennun kanssa :). Kiva, mutta pitkä päivä.
Kuvasta kiitos Heidi Anderssonille.

Voittajanäyttely viikonloppu 8.-10.12.2017

Lauantai

Onni oli osallistunut jo perjantain karkeloihin tuloksella EH. Kehäkäytös on edelleen hieman hakusessa, mutta kyllä se siitä pikku hiljaa. Lauantaina Onnin näyttelyputki jatkui tuloksella EH. Tuomarina Suomalainen Annukka Paloheimo. 

 Junnunarttuja oli neljä. Mukana Luna, joka oli hienosti luokan toinen ERIllä. Arvostelua oli huikeat kaksi riviä. Mutta kai se riittää, jos asiasta on kirjoitettu. 

Sunnuntai

Sunnuntaina Onnin EH putki jatkui ja Onni jääkin nyt pienelle tauolle vaihtamaan turkkia ja opettelemaan kehäkäytöstä.

Sunnuntaina kehässä olikin 5 juniori narttua. Minulta mukana Lilli. Neljä junnua ennen Lilliä sai EHta ja jopa Hta. Ajattelin, että kuinkahan tässä oikein käy, mutta kävikin niin hyvin että Lilli sai ERIn, SA:n ja voitti junnuluokan. Tästä voitosta napsahti vielä JunioriVoittaja -17 titteli. Paras narttu kehässä Lillin edelle tuomari siirsi 4 valionarttua, joista yksi nappasi SERTin, joten Lilli sai varaSertin.

Pentujen isän Paavon kasvattaja Lene oli tullut Ruotsista näyttelyihin Doriken kanssa ja samalla katsastamaan pentuset ihan livenä. Tykkäsi kovasti kaikista kolmesta: Onnista, Lunasta ja Lillistä. Onnea heille Doriksen tuloksista: SERTistä, Suomen Muotovalion arvosta ja Pohjoismaiden Voittaja -17 tittelistä. Sunnuntaina en jaksanut jäädä jonottamaan virallisen Voittaja-kuvan ottamista. Mutta Ruusukkeen ostin totta kai. Ei näitä titteleitä meidän perheeseen ole ennen tullut, joten otetaan tästä voitosta kaikki ilo irti. Mamman pikku Lillukka järjesti sellasen yllätyksen, että ei voi muuta kun olla ylpeä ja onnellinen siitä, mitä Iita ja Paavo ovat saaneet aikaan. Sekä luonteet, että ulkonäkö ovat sitä mitä pitääkin. Toivottavasti terveyspuolikin on kunnossa sitten aikanaan, kun kuviin nämä pentuset viedään.

Tampere KV 26.11.2017

Sunnuntaina vuorossa Lilli ja tuomarina Lena Danker- Höglund. Juniorinarttuja kaksi. Ensimmäisenä arvosteltu sai EH:n.  Mielessä kävi, että mitenhän meidän käy. Mutta hyvin kävi. Lilli sai ERI:n ja oli junioriluokan ykkönen. Mamman pieni Hessu Hopo :).

Uroksia oli vain kaksi. Molemmat junioriluokassa. Tuomari tykästyi Onniin ja Onni voitti junioriluokan, sai SA:n oli Paras Uros ja sai sertin. ROP-kehässä vastassa oli valionarttu. Ja niin vaan kävi, että Onni meni ja nappasi ROP -ruusukkeen. Paljon Onnea Lea ja Tuomo. Erittäin hieno suoritus nuorelta pikkumieheltä.

Kehän jälkeen vein Lillin kotiin ja ajelin takaisin Tampereelle katsomaan Onnin suoritusta ryhmäkehässä. Tuomarina oli lauantain rotutuomari Paul Lawless.  Kokemusta haettiin ja sitä saatiin. Onni pentumaisen iloisesti loikki kierroksen ympäri.  Kaiken kaikkiaan kiva ja erinomainen viikonloppu. Kiitos kaikille seurasta ja Messarissa tavataan.

Tampere KR 25.11.2017

Lauantaina Irlantilaisen Paul Lawlessin kehässä Lunan kanssa.  Kaiken kaikkiaan näyttelyyn oli ilmoitettu 12 koiraa, joista 8 narttuja. Junioriluokassa näistä neljä. Luna sijoittui junnuissa toiseksi ja sai SA:n.  Paras narttu kisassa Luna hienosti  neljäs, varasertin kera.

Junnu-uroksia oli kaksi. Onni sai ERI:n ja sijoitus junnuluokan toinen, ei SA:ta. 

6.11.2017 Pennut 1 v.

Onni, Minttu ja Nuutti emäntineen kävi 5.11. kotikonnuillaan ulkoilemassa ja juhlimassa vähän etukäteen yksivuotis-syntymäpäivää. Oli ihanaa nähdä teitä kaikkia ja eiköhän me tehdä näistä lenkki-kahvihommeleista ihan säännöllisiä tapahtumia.

Paljon Onnea 1 vuotiaille söpöliineille ja komistuksille.  Nähdään taas pian.

Jyväskylä KV 14.10.2017

Lilli

Jyväskylä KV ja vuorossa Lilli.  Näyttelyssä myös Lillin veli Onni, pentusten iskä Paavo, sekä setämies Kaapo. Tuomarina Italialainen Francesco Cochetti.  Lillillä turkki vaihtuu ja se todellakin näkyy.  Tästä maininta myös arvostelussa. Tuomari kehui mittasuhteita ja profiilia liikkeessä. Arvostelu muiltakin osin oli ihan Lillistä saneltu. Lillin sijoitus ERIllä junioriluokan 3.

Onnin esiintyminen meni ihan pelleilyksi. Hyppyjä, pomppuja ja paimentamista :). Onni joutuu nyt kehäkäyttäytymisen tehokuurille. Paavo sai ERIn ja oli valioluokan 2, Kaapolle tuomari antoi EH:n ja Kaapo oli valioluokan 3.  Komeita poikia ja niin on pentusetkin sukuunsa tullu.

Kehän jälkeen oli mukavaa tavata tuttuja, vaihtaa kuulumisia ja napostella herkullisia herkkuja.  Kiitos kaikille erittäin mukavasta päivästä.

Onni

Paavo

Kaapo

6.10.2017

Elämää takana 11 kuukautta.


Paljon Onnea 11 kuisille pentusille. Kaikille paljon haleja ja moiskuja mammalta.

Kuvassa Minttu pari viikkosena palleroisena.

Tampere ryhmänäyttely 16.9.

Viimeinen ulkonäyttely vietettiin Tampereella kylmässä säässä. Onneksi ei satanut vettä tällä kertaa. Tuomarina uusi tuttavuus Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, joka tuomarimuutoksen myötä tuli lammaskoirille tuomariksi. Lammaskoiria oli ilmoitettu 9, paikalla 6. Minulta mukana Luna. Lea ja Tuomo olivat paikalla Onnin ja setä-mies Kaapon kanssa. Kaapo on aivan ihana. Niin Iitan oloinen ja näköinen, että voisivat olla kaksosia :).

Onni oli tuomarin mielestä liian matala.  Onni sai EH:n ollen junioriluokan 2. Arvostelu kuitenkin oli ihan hyvä.

Setä-mies Kaapo oli PU 2. Onnea Lea ja Tuomo. Komeita poikia molemmat.

Luna sai ERIn ja voitti junioriluokan. Arvostelukin oli kaikin puolin hyvä. Tuomarista etukäteen koiranetistä katsottuna sellainen kuva, ettei juniori- tai nuoria koiria juuri EHta korkeammalle arvosta. Mutta Luna sai ERIn ja olen siihen ihan tyytyväinen. Nätti tyttö ja kaikin puolin muutenkin kiva ja iloinen neiti.

Viikon varrelta

Sunnuntaina 3.9. piipahdettiin Lillin kanssa moikkaamassa Minttu siskoa.

Minttu on edelleen sama Matami, kun mikä täältä kotoa maailmalle lähti. Iloinen huiskahäntä :) Lilli ja Minttu on aika saman kokoisia, mutta Minttu on rungoltaan vähän leveämpi tällä hetkellä. Toivotaan, että Lilli saisi vähän täytettä runkoonsa kun ikää karttuu.

5.9. kävin Lillin kanssa moikkaamassa kaverini 4 kuukautta vanhaa Amerikan Akita pentua, Justiinaa. Aivan ihastuttava tapaus. Hyvin tulivat tyttöset toimeen keskenään ja Lilli osasi hienosti leikkiä pienemmän ja nuoremman pennun kanssa.

6.9. vietettiin pentusten 10 kk synttäreitä. Niin se aika rientää ja pentuset kasvaa, komistuu ja kaunistuu. Paljon Onnea kaikille: Onni, Minttu, Nuutti, Lilli ja Luna.

Tervakoski KR 26.8.2017

Kävin Tervakoskella esittämässä Onnin kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa tuomarina toimi Paavo Mattila. Koiria oli ilmoitettu yhteensä 5. Uroksia 2: Onni ja valioluokan uros. Nartuissa loput kolme: junnu, valio ja veteraani. Vähän ennen lammaskoirakehän alkua alkoi satamaan kaatamalla. Onneksi sade alkoi hellittämään, kun Onni oli kehässä.

Onni antoi kunnon kyydit esittäjälleen :). Ja tuomarin maininta tästä, että liikkuu erittäin hyvin. No, kyllähän Onni hyvin liikkuukin. Arvostelu muutenkin oli todella hyvä. Ensimmäinen lause: "erittäin hyvin rakentunut nuori uros" lämmitti todellakin kylmänä ja sateisena päivänä. Onni sijoittui paras uros kehässä toiseksi ja sai sertin. Onnilla on kaksi näyttelyä virallisissa luokissa ja kasassa 2 x PU 2 ja 2 x serti! Onnea Lealle ja Tuomolle hienoista tuloksista.

Omien pentusten kanssa ollaan lähinnä kunnostauduttu koluamalla marjamettässä :). Syövät ihan itse vitamiininsa suoraan puskasta :).

Nokia ryhmänäyttely 19.8.2017

Nokialla ryhmänäyttelyssä oli kasvateista Onni ja Lilli. Tuomarina Ruotsalainen Torbjörn Skaar. Joskus kyseisesllä tuomarilla Hipan kanssa käynyt vuosia sitten hakemassa H:n arvostelun, joten vähän jänskätti mitä tuomari Onnista ja Lillistä oli mieltä.

Ilmoitettuja lammaskoiria oli 5, paikalla 4. Onni ja valioluokan uros ja kaksi junnunarttua.  Ensimmäisenä kehässä arvosteltavana Onni. Tuomari tykästyi Onniin ja antoi ERIn, SA:n ja PU 2 sijoituksen Sertin kera :). Onnea Lealle, Tuomolle ja Onnille ihka ensimmäisestä sertistä.

Kuvassa "Onni" Pohjanperän After My Secret 9 kk

Lilli arvosteltiin junnuluokan toisena ja kun Lillin vuoro tuli, tokaisi tuomari, että onko tämä tuon junioriuroksen sisko ja että ompas erinäköinen. Lilli sai oikein hyvän arvostelun, mutta tuomari olisi halunnut lisää runkoa ja luustoa joten saldona ERI ilman SA:ta ja junioriluokan kakkonen.
Kuvassa "Lilli" Pohjanperän An Ode To November 9 kk

Valkeakosken ryhmänäyttely 6.8.2017

Lunan kanssa käytiin 9 kk synttäreiden kunniaksi ryhmänäyttelyssä Valkeakoskella. Koko näyttelyä edeltävän viikon katselin säätiedotuksia, että millaista säätä se oikein näyttelyyn lupailee. Ja sitä tuli mitä lupasikin: sadetta melkein koko päivän. Onneksi kehät oli siirretty hiekkakentältä asfaltille. Märän ja kuraisen koiran sijaan koira oli vain märkä. Onneksi sain auton melko lähelle kehiä, niin ei tarvinnut kovin pitkää matkaa kantaa Lunaa kehään :). Sinne kun pääsi vain kuravellin läpi.

Näyttelyyn oli ilmoitettu 3 koiraa kaikki narttuja. Kaksi junnua ja yksi valio. Sade taukosi lammaskoirakehän ajaksi, mutta kehä oli märkä ja täynnä vesilätäköitä. Meitä se ei haitannut ja Luna esiintyi ja liikkui oikein hienosti. Tulos junnuluokan toinen SA:lla. Paras narttu kisassa Luna oli PN 3 ja sai varasertin.

Onni Raahen ryhmänäyttelyssä 29.7.

Onni kävi tänään Raahessa ryhmänäyttelyssä. Tulos ROP-pentu. Onnea Lea ja Tuomo ja kiitos :).


Nuutti pentunäyttelyssä Riihimäellä 22.7.

Kävin kannustamassa Nuuttia viimeisessä pentunäyttelyssään. Itse piti toinen tytöistä ilmoittaa, mutta myöhästyin päivällä, joten Riihimäellä ei tyttösiä nähty.  Nuutin tulos luokkavoitto KP:llä ja PU 2. Onnea Nuutille ja Marjalle.

Nyt on enää yksi näyttely pentuluokassa edessä Onnilla. Sen jälkeen alkaa tositoimet virallisissa näyttelyissä ja junioriluokassa.

Uudet kotisivut

Nyt kesälomaillessa on aikaa aloittaa uudet kotisivut. Toivottavasti viihdytte.